Play Store ve App Store’daki yorumlar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı

Play Store ve App Store’daki yorumlar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı

Yeni bir araştırma, Google Play Store ve Apple App Store uygulama mağazalarının sahte yorumlarla dolup taştığını ortaya koydu.

Google Play Store’un sağlık ve fitness bölümünde yer alan uygulamalara yapılan yorum ve verilen onayların 4’te biri şüpheli bulunurken, Apple’ın eşdeğer incelemelerinin yüzde 17’si sahte çıktı.

Tüketici grubu Which? tarafından yapılan bu analiz, milyonlarca tüketicinin farkında olmadan kişisel verilerini ya da paralarını dünyanın en önde gelen 2 mobil uygulama mağazasının zirvesine hileyle çıkan uygulamalara teslim ediyor olabileceğini gösteriyor.

Sorunun boyutu düşünüldüğünden de büyük. Which? yapılan sahte incelemelerin Google’a arama sonuçlarında üst sıralarda görünmek için ödeme yapan aracılar tarafından açıkça satıldığını da tespit etti. Bu hizmetler, uygulamaların sıralamada üst sıralara çıkmasına yardımcı olmak için toplu indirmeler, incelemeler veya oylamalar sunarak, çok sayıda indirilen uygulamaların daha itibarlı görünmesini sağlıyor. Bu nedenle yorumlara ve verilen yıldızlara güvenirken 2 kez düşünmenizde fayda var.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder