LG, tarihinin en yüksek ikinci çeyrek gelirlerini kaydetti. Rekor gelir, şirketin yeni platform tabanlı hizmet işlerini takip ederek ve işletmeler arası (B2B) segmentlerini genişleterek iş yapısını temelden geliştirmeye yönelik eylemlerini yansıtıyor. Kârlılık da güçlüydü ancak işletme geliri, esas olarak 2023’ün ikinci çeyreği için bir defaya mahsus olmak üzere geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 6,3 daha düşüktü.

LG Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi, 7,99 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri ve 600,1 milyar KRW işletme karı elde etti. Şirket, klimalar ve enerji tasarruflu ısı pompası özellikli ürünler gibi yüksek talep gören ürünlerin artan satışları sayesinde kârlılık kaydetti. Faaliyet karı, verimli maliyet yapısı yönetimini yansıtarak önceki yıla göre yüzde 40 arttı.

LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi, 3,15 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri ve 123,6 milyar KRW işletme karı kaydetti. Dünya çapındaki tüketici elektroniği endüstrisi için zorlu iş koşulları devam ederken, LG, LG’nin webOS akıllı TV platformuna dayalı içerik ve hizmet işlerini büyüterek operasyonel verimliliği ve karlılığı artırmaya odaklanmaya devam etti.

LG Araç Bileşen Çözümleri Şirketi’nin ikinci çeyrek geliri, şirket tarihindeki en yüksek ikinci çeyrek geliri olan 2,66 trilyon KRW oldu. Şirket, bir defaya mahsus provizyon gibi tekrarlanmayan giderler hariç 89,8 milyar KRW faaliyet karı ile iş performansı açısından ikinci çeyreğin en yüksek faaliyet kârını elde etti. Ancak şirketin işletme kâr marjı, General Motors’un Chevy Bolt EV’yi geri çağırmasıyla ilgili tek seferlik 151 milyar KRW’lik provizyonu da içerdikten sonra, 61,2 milyar KRW işletme zararına neden oldu. Bu karşılık, geri çağırma döneminde malzeme maliyetlerinde meydana gelen artışları yansıtıyor.

LG İş Çözümleri Şirketi, 2,6 milyar KRW işletme karı ile 1,33 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri elde etti. Hem gelir hem de işletme karı, BT ürünlerine olan talebin sürekli olarak yumuşaması nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre biraz düştü. Üçüncü çeyrekten itibaren BT ürünlerine olan talebin ilk yarıya göre kademeli bir toparlanma göstermesi bekleniyor.