Paypal, Pinterest’i satın alacağı iddialarını yalanladı

Paypal, Pinterest’i satın alacağı iddialarını yalanladı

Son günlerde dev dijital ödeme platformu Paypal’ın popüler sosyal ağ Pinterest’i 45 milyar dolarlık bir ücrete satın alacağı söylentileri dolaşıyordu. Şirket yaptığı yeni açıklamalarda bu duruma açıklık getirdi.

Paypal tarafından yapılan açıklamada, ilk olarak Bloomberg tarafından ortaya atılan iddialar reddedilerek, “Pinterest’i satın almaya çalışmıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Yapılan bu tek satırlık açıklama, şirketlerin bu konuda görüşüp görüşmediği hakkında kesin bir bilgi vermese de Paypal’ın Pinterest’i 45 milyar dolara yakın zamanda satın alma ihtimalini ortadan kaldırdı. Pinterest’ten ise söylentiler hakkında yorum yapılmadı.

Açıklamaların ardından Paypal hisselerinde %6.2’lik bir yükseliş görülürken popüler görüntü paylaşma platformu Pinterest’in hisselerinde %10’luk bir düşüş görüldü.

Oldukça kârlı dönemler geçiren Paypal, kısa süre önce Japonya merkezli şimdi al sonra öde şirketi Paidy satın almıştı. Şirket ayrıca kripto paralara da dahil olmuştu ve kripto para hizmetlerine yatırımlar yapmaya başlamıştı. 

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder