Android 12 sancılı başladı: Pixel kullanıcıları isyanda!

Android 12 sancılı başladı: Pixel kullanıcıları isyanda!

Google, Android 12 işletim sistemini Ekim ayının ilk haftasında AOSP olarak piyasaya sürdü. 19 Ekim’de gerçekleştirdiği Pixel Fall Launch lansmanında Tensor işlemcili Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu tanıtan şirket, uzun süreli bekleyişi de sona erdirdi. Android 12’yi resmen kullanıma sundu. Yeni yazılım şu an için yalnızca Google imzasını taşıyan akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Android 12 yayınlandıktan sonra hemen yükleyen Pixel sahipleri, telefonlarında ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Problemi belirtmek için Google’ın destek sayfasına uğrayan onlarca kullanıcı güncelleme sonrası uygulamaların çöktüğünden yakındı.

Android 12 bazı Pixel telefonlarda çökmeler yaşattı

Google Pixel destek sayfasında yaşadığı sorunu belirten Sarthak Bhatia isimli Pixel 4a (5G) kullanıcısı, Android 12 yükledikten sonra uygulamaların sürekli çöktüğünü söyledi. Bununla beraber telefonun pilinin de eskisine kıyasla daha hızlı tükendiğini aktardı.

Raymond B. adlı Pixel 4 kullanıcısı, Android 12 işletim sistemini kurduktan sonra yüze ile kilit açma özelliğinde sorunlar yaşadığını bildirdi. Belirli bir süre normal çalışırken aniden ‘yüz tanıma sensörünü temizle’ uyarısı aldığını belirten Raymond, telefonu yeniden başlattıktan sonra ise birkaç saatliğine sorunun düzeldiğini kaydetti.

Yüz tanıma kilidinde sorun yaşayan bir başka kullanıcı, Pixel 4XL cihazında da aynı durumla karşılaştığını aktardı. Ekranı temizlemesi gerektiğini söyleyen bir uyarı aldığını belirtti. Ancak ne yaparsa yapsın, hiçbir şekilde problemin çözülmediğini dile getirdi. Ayrıca yeniden başlatmasının da işe yaramadığı bilgisini Google Destek forumlarında paylaştı.

Anlaşıldığı üzere, Android 12 güncellemesi bazı Pixel cihazlarda sensör ve kamera uygulamasında sorunları beraberinde getirdi. Bahse konu olan hataların kronik olup olmadığı henüz belirsizliğini koruyor. Bazı kullanıcılar fabrika ayarlarına dönülmesini tavsiye etse de, bu herkeste işe yaramıyor. Google Pixel ekibinden soruna ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Android 12 ilerleyen günlerde Samsung, OPPO, Realme, Vivo, Xiaomi gibi diğer üreticiler için piyasaya sürülecek. İlk etapta aşağıdaki Pixel cihazlar güncellemeye kavuştu:

  • Google Pixel 3 / 3 XL
  • Google Pixel 3a / 3a XL
  • Google Pixel 4 / 4 XL
  • Google Pixel 4a
  • Google Pixel 4a 5G / 5
  • Google Pixel 5a 5G

Sizler Android 12’yi denediniz mi? Deneyimlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder