MIUI 13’ün Pure Mode’u nasıl etkinleştirilir? Nasıl yapılır serisi!

MIUI 13’ün Pure Mode’u nasıl etkinleştirilir? Nasıl yapılır serisi!

Xiaomi, aygıtınızı gereksiz belgelerden korumak için MIUI 13 ile birlikte “Saf mod” isimli en yeni yazılım tabanlı bir özelliği sunuyor. Eylül 2021’de şirket, MIUI’nin Çin yapısında bulunan “Pure Mode” için beta test aygıtı alımlarına başlamıştı. Artık ise Xiaomi, Çin’deki akıllı telefonlarına Pure Mode‘u sessizce sunmaya başladı.

MIUI’de “Pure Mode” Nedir?

Saf mod, esasen akıllı telefonlarınızı gereksiz evraklardan, virüslerden ve berbat emelli yazılımlardan korumanıza yardımcı olan yazılım tabanlı bir özelliktir. Pure Mode, Xiaomi modellerinizdeki klasörler, APK’lar, uygulamalar üzere tüm evrakları tarar ve rastgele bir gereksiz evrak yahut makûs hedefli yazılım bulduğunda sizi bilgilendirebilir.

Mod, Oppo, Realme ve OnePlus’tan hatırladığımız “Güvenlik Kontrolü” isimli ColorOS aygıtlarında bulunan özelliğe benziyor.

Bununla birlikte, ikisi ortasında kıymetli bir fark var: Güvenlik Denetimi, bir uygulamayı yükledikten sonra taramayı gerçekleştirirken, MIUI’deki Saf mod ise evvel apk belgelerini tarar ve akabinde kullanıcının uygulamayı yüklemesine müsaade verir.

Rastgele bir değersiz, virüs yahut berbat gayeli yazılım bulunursa, sizi uyarır. Artık, Uygulamayı ve öbür evrakları indirmek isteyip istemediğinizi kullanıcılara bırakır. “Pure Mode”, aşağıda verilen dört güvenlik denetimi seviyesine sahiptir;

  • Virüs algılama; sistem tabanlı güvenlik sağlamak için virüs yahut truva atı tarar.
  • Zımnilik algılama; rastgele bir kapalılık açığı olup olmadığını tespit eder.
  • Uyumluluk tespiti; en yeterli kullanıcı tecrübesini sağlamak için bir uygulamanın sistemle uyumlu olup olmadığını tespit eder.
  • Manuel inceleme: İnançlı Mod aracılığıyla taranan uygulama, MIUI geliştiricileri tarafından manuel olarak incelenir.

Ayrıyeten, rastgele bir uygulamayı inançsız olarak algıladıysa ve yüklemesini kısıtladıysa, uygulamayı yeniden de yüklemek isterseniz; Ayarlar >> İnançlı Mod >> Suramı yetkilendir seçeneğine gidin. Bu metodu izleyerek uygulamayı yüklemeye devam edebilirsiniz.

MIUI 13’te Saf/Güvenli Mod Nasıl Aktifleştirilir ve Devredışı Bırakılır?

Akıllı telefonunuzda MIUI 13 güncellemesi var ise bu etkinleştirmeyi yapabilirsiniz. İşte adımlar;

  • MIUI’nin Uygulama yüklemesine gidin
  • Aygıtın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayın.
  • Artık oradan, Ayarlar >> İnançlı Mod’a tıklayın.
  • Artık “Şimdi aç”a dokunun, bu Xiaomi akıllı telefonunuzda İnançlı modu aktifleştirir.

İnançlı modu devre dışı bırakmak için, İnançlı modu açmak için üstte belirtilen adımları izleyin, artık son sayfada “Şimdi aç” yerine “Şimdi kapat” düğmesini seçmeniz kâfi.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder