Mac ve iPad İçin Swift Playgrounds 4.1 Çıktı

Swift Playgrounds 4.1

Mac ve iPad İçin Swift Playgrounds 4.1 Çıktı

Apple, kullanıcılara nasıl kod yazacağını ve uygulama oluşturacağını öğretmek için tasarlanmış olan Swift Playgrounds uygulamasının en son sürümünü yayınladı. iPad ve Mac için Swift Playgrounds 4.1 yenilikler ile geliyor.

Mac’te Swift Playgrounds 4.1, macOS 12.4 veya sonraki sürümlerde SwiftUI ile Mac uygulamaları oluşturma desteği, SwiftUI uygulama oluşturma temellerini öğreten rehberli adımlar, değişiklikler yapıldıkça Uygulama Önizleme’de canlı güncellemeler ve bitmiş uygulamaları ‌App Store‌a yüklemek için App Store Connect entegrasyonu dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik ekliyor.

Uygulamanıın iOS sürümü ise pek fazla yeni özellik eklemiyor. Öte yandan kullanıcıların SwiftUI uygulamalarında verilerin nasıl hareket ettiğini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için yeni bir “Uygulamalarla Devam Et” özelliği sunuluyor. Ek olarak güncelleme kullanıcılara şekilleri nasıl oluşturacaklarını, değiştireceklerini ve canlandıracaklarını öğretmek için “Şekilleri Canlandırma”yı ve ayrıca kamera oluşturmaya gelişmiş bir görünüm sunan “Fotoğraf Yakalama”yı da içeriyor.

Uygulamanın Mac sürümünü Mac App Store’dan, iOS sürümünü ise App Store’dan indirebilirsiniz.

KAYNAK: Technopat

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder