Kabarması için kek kalıbına 2 kaşık sürün yetiyor – Kek sönmüyor ve dibine asla yapışmıyor

Kabarması için kek kalıbına 2 kaşık sürün yetiyor - Kek sönmüyor ve dibine asla yapışmıyor - Resim: 1

Kabarması için kek kalıbına 2 kaşık sürün yetiyor – Kek sönmüyor ve dibine asla yapışmıyor

KAYNAK: Teknolojioku

Kek, en sevilen tatlı atıştırmalıkların başında gelir. Sade kekin yanında, üzümlü, çikolatalı, tarçınlı, havuçlu ve muzlu kek en çok tercih edilenleridir. Ancak hangi kek türü yapılırsa yapılsın kalıba koyduğunuz zaman dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Bugün size kek pişirirken aklınızda bulunması gerekenleri açıklıyoruz. Bu bilgiler sayesinde kek asla kalıba yapışmıyor ve dağ gibi kabarıyor

SIVI YAĞ + UN KARIŞIMI

Kek, günün her saatinde keyifle tüketilebilecek muhteşem bir atıştırmalıktır, sadece akşam çayının yanında değil. Ev yapımı kekler, pastanelerdeki gibi kabarık ve sürekli taze kalması için özel bir beceri gerektirir. Kek kalıbını yağlamak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı un karışımını kullanabilirsiniz. Ancak, kekinizin kabarmasını engelleyen faktörler de vardır. İşte bunları bilmek önemlidir…

MİKSER YERİNE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN

Livapastacilik.com’da paylaşılan içeriğe göre, Unu elemek ve unu ekledikten sonra mikser yerine tahta bir kaşık ile havalandırarak keki karıştırmak kabaran bir kekin en önemli püf noktası.

SERTLEŞMİŞSE ŞEKER ORANI KAÇMIŞTIR

Keki hazırlarken altın kurallardan biri de malzemelerin miktarını ince ayarda eklemektedir. Özellikle şeker miktarını kaçırmak kekin sertleşmesine neden olur ve yumuşacık kek yeme keyfinden mahrum kalabilirsiniz.

KEKİN KABARMAMASIN NEDENLERİ

Milliyet.com.tr’de paylaşılan habere göre, Öncelikle kek tarifi konusunda malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. – Ayrıca malzemelerin soğuk kullanılması kekin kabarmasını önler. – Kek kalıbı margarin ile yağlanmadığı takdirde kabarmaz. – Kek malzemeleri sırasıyla eklenmediği takdirde kabarma sorunu yaşanabilir.

BEZ VEYA STREÇ FİLMLE ÖRTÜN

Fırından çıkan kekin sönmemesi için öncelikle keki fırından çıkardıktan sonra, üzerini hava almayacak şekilde temiz bir bez veya streç film ile örtmek önemlidir. Bu, kekin sıcaklığını koruyarak içindeki buharın dengelenmesini sağlayacak ve sönmesini önleyecektir. Ayrıca keki fırından çıkardıktan sonra hemen kalıptan çıkarıp tel ızgaraya yerleştirmek de önemlidir; bu sayede alt kısmının aşırı ısınmasını önleyerek dengeli bir soğuma sağlanabilir ve sönmesi engellenebilir.

Kaynak: Livapastacilik.com, Milliyet.com.tr
Derleme: Teknolojioku.com

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder