Kontrol tamamen onda! Twitter yönetimine Elon Musk darbesi

Kontrol tamamen onda! Twitter yönetimine Elon Musk darbesi

Kontrol tamamen onda! Twitter yönetimine Elon Musk darbesi

‘ın günler önce sosyal medya hesabından ‘ı satın aldığını resmen açıklamının ardından değişimin fitili resmen ateşlendi. Anlaşmanın sağlandığını belirten milyarder iş insanı önce reklam verenlere seslendiği bir mesaj yayınladı, sonrasında Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett’i görevden aldı. Bu gelişmelerin ardından Musk’ın son icraatı Twitter yönetim kurulunu feshetmek oldu. Musk, bu adımla şirketin tek yöneticisi oldu.

“BİR SALTANAT GETİRİYOR”

Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Musk, şirketin yönetim kurulunu feshetti ve şirketin tek yöneticisi oldu.

Musk, son olarak yönetim kurulu üyeleri Bret Taylor, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou’yu görevden aldı.

Daha önce Twitter üzerinden bir kazanç elde etme n,yetinin olamdığını söyleyen Musk, Twitter ile ilgili yeni kararlar almayı sürdürüyor. Ünlü milyarder, Twitter’daki doğrulama sistemi olan ve ülkemizde “mavi tick” olarak bilinen sistem için ayda 40 dolar almayı planlıyor.

Musk’ın lavaboyla Twitter binasına girdiği anlar sosyal medyada oldukça ilgi çekti.

İLK İCRAATI TWİTTER BİNASINA LAVABO İLE GİRMEK OLDU

Paylaşımında, “Twitter HQ’ya giriş. Bunun içeri girmesine izin verin” sözlerine yer veren Musk, elinde lavabo ile Twitter’a girdi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Musk’ın sosyal medya platformunu satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirilmişti.

Twitter hisseleri bu haberin ardından 53,18 dolara kadar yükselerek Musk’ın 54,20 dolarlık alım fiyatına yaklaşmıştı.

Musk, Nisan ayında Twitter’a hisse başına 54,20 dolar fiyat vermişti ve bu da toplam 44 milyar dolarlık bir satış anlamına geliyordu.

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk’ı mahkemeye vermişti.

Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder