2022 yılında çekilen ve görenleri hayran bırakan en iyi 6 uzay fotoğrafı

2022 yılında çekilen ve görenleri hayran bırakan en iyi 6 uzay fotoğrafı - Resim: 1

2022 yılında çekilen ve görenleri hayran bırakan en iyi 6 uzay fotoğrafı

2022 yılı, pek çok etkileyici uzay görevine sahne oldu. Ve tabii ki bu görevler sırasında çok sayıda etkileyici fotoğraf da Dünya’ya ulaştı. Bu fotoğrafların arasından sıyrılan ve görenleri hayran bırakan, en etkileyici 6 uzay fotoğrafını bir araya getirdik…

2022 yılında pek çok uzay görevi gerçekleştirildi ve bu görevler sırasında çok sayıda büyüleyici fotoğraf çekilerek Dünya’ya gönderildi. Ama bu fotoğraflar arasında 6 tanesi vardı ki, büyüleyicilikleriyle diğerlerinden kolaylıkla ayrılabiliyordu. Aşağıda, işte bu 6 fotoğrafı bulacaksınız…

Ay’ın, yerden 408 km yukarısında bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilen bu fotoğrafı, hem uydumuzu, hem de Dünya’nın ufuk çizgisini bir arada görmemizi sağlıyor.

NASA’nın Jüpiter’in etrafında görev yapan Juno aracı, dev gezegenin pek çok fotoğrafını Dünya’ya gönderdi. Bu fotoğraf da onlardan en etkileyicisi olabilir. JunoCam tarafından yakalanan bu karede, Jüpiter’in uydularından biri olan Ganymede’nin dev gezegen üzerinde oluşturduğu gölgeyi görebiliyoruz.

NASA’nın Solar Orbiter’ı da 2022 yılını boş geçmedi ve bize çok sayıda Güneş fotoğrafı yolladı. Bu fotoğrafta, Güneş’in daha önce hiç görmediğimiz aktiviteleri rahatlıkla görülebiliyor.

KAYNAK : www.chip.com.tr

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder