2024 yılında en çok kullanacağınız VPN servisleri

2024 yılında en çok kullanacağınız VPN servisleri - Resim: 1

2024 yılında en çok kullanacağınız VPN servisleri

KAYNAK: Teknolojioku

İnternet güvenliği, her geçen gün daha fazla önem kazanırken, sanal özel ağlar (VPN) bu konuda sıkça adından söz ettiriyor. Büyük pazarlama bütçeleri ve influencer iş birlikleri sayesinde VPN’ler, tüketicileri güvenlik sorunlarının tümünü çözecek sihirli bir çözüm olarak görüyor. Ancak durum sandığınız kadar basit değil. VPN’ler, sağlam bir çevrimiçi güvenlik rutininin sadece bir parçası. Piyasada bu kadar çok VPN servisi varken, sizin için doğru olanı bulmak zor olabilir. Üstelik, gerçek dışı iddiaları ayıklamak da ayrı bir meydan okuma.

 

VPNnedir?VPN’ler, IP adresinizi ve ağ üzerindeki bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın kimliğini gizleyerek, internet servis sağlayıcınızın (ISS) tarama geçmişiniz hakkında veri toplamasını engeller. Ancak VPN’ler her durum için mükemmel bir güvenlik çözümü değildir. Michigan Üniversitesi’nden asistan profesör Roya Ensafi, VPN’lerin yaygın tehditlerden, örneğin kimlik avı saldırılarından veya veri hırsızlığından korunmayı sağlamadığını belirtiyor. Çoğu veri ya da bilgi, ISS’niz yerine VPN sağlayıcısı ile paylaşılıyor. Bu da, kötü tasarlanmış veya korunmasız bir ağ kullanmanın güvenliğinizi tehlikeye atabileceği anlamına geliyor. Ancak, VPN’ler, güvenilir olmayan bir ağa bağlandığınızda çevrimiçi gizliliğiniz için faydalı olabilir. 

VPN ihtiyaçlarınızı anlayın. VPN düşünmeden önce, çevrimiçi güvenliğinizin diğer yollarla güncel olduğundan emin olun. Bu, karmaşık şifreler, çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemleri ve veri paylaşım tercihlerinizi kilitlemek anlamına gelir. VPN’lerin sürekli kullanılması gerekmez. 

VPN’ler, özellikle kahve dükkanı gibi yerlerde çalışırken sıkça kullanılan halka açık WiFi ağlarına bağlanıyorsanız, size özel internet erişimi sağlamak için yararlı olabilir. Ayrıca, ISS’nizdeki diğer insanların çevrimiçi ne yaptığınızı bilmelerini istemiyorsanız, VPN kullanımı faydalıdır. 

Coğrafi engelleri aşma, VPN’lerin popüler bir kullanım durumu haline gelmiştir. Örneğin, başka ülkelerdeki Netflix, Hulu veya Amazon Prime gibi yayın hizmetlerinde sadece bulunan dizilere erişim sağlamak veya dünya çapındaki insanlarla çevrimiçi oyunlar oynamak için VPN kullanabilirsiniz. 

VPN’lerin değeri, ne sıklıkla kullanacağınıza bağlıdır. Eğer sıkça seyahat ediyor ve halka açık WiFi veya hotspotlara güveniyorsanız, yurtdışındaki içeriklere göz atmak istiyor veya ISS’nizden trafik bilgilerinizi gizlemek istiyorsanız, bir VPN’e yatırım yapmak faydalı olabilir. Ancak, en iyi VPN hizmetlerinin bile internet bağlantı hızınızı yavaşlatabileceğini unutmayın, bu nedenle her zaman ideal olmayabilirler. 

Günümüz dünyasında, ana siber güvenlik aracınız olarak bir VPN bağlantısına güvenmemenizi öneririz. VPN kullanımı, saldırıya karşı savunmasız bırakacak bir güvenlik yanılsaması yaratabilir. Üstelik, herhangi bir VPN’i seçerseniz, ISS’nize güvenmekten daha güvensiz olabilir. Çünkü VPN, zayıf veri gizliliği düzenlemelerine sahip bir ülkede bulunabilir, yasal zorunluluklar nedeniyle bilgileri yasal makamlara teslim etmek zorunda kalabilir veya zayıf kullanıcı veri koruma politikalarına bağlı olabilir. 

Sanal Özel Ağlar (VPN) artık sadece bir internet eklentisi olmatan çıkarak, günlük dijital yaşamımızın önemli bir parçası haline geldi. Yapılan detaylı testler ve uzman değerlendirmeleri sonucunda, piyasada bulunan birçok VPN hizmeti arasından sıyrılan bazıları var. Bu hizmetler, güvenlikten kullanılabilirliğe kadar birçok alanda öne çıkıyor. 

Proton VPN 

ProtonVPN, Proton Technologies’in sunduğu hizmetler arasında yer alıyor ve uçtan uca şifreleme özelliğiyle dikkat çekiyor. Güvenlik ve kullanılabilirlik açısından güçlü bir seçenek olan bu VPN, bağımsız bir hizmet olarak etkileyici. İsviçre merkezli olan bu şirket, günlük kayıt tutmama politikasıyla ve hukuk taleplerine uymama konusundaki geçmişiyle güvenilirliğini kanıtlamış durumda. Açık kaynaklı bir çerçeve üzerine kurulu olan ve kişisel bilgilerle ilgili net tanımlamalar yapan ProtonVPN, güvenlik konusunda endişelerinizi gidermeye aday.

Windscribe

Windscribe ise, 10GB aylık veri sınırı, sınırsız bağlantı ve 10’dan fazla ülkeye erişim imkanı sunan ücretsiz planıyla öne çıkıyor. Diğer ücretsiz VPN’lere göre daha yüksek güvenlik ve geniş sunucu ağı sunuyor. 500’den fazla sunucusu ve 60 ülkede hizmet vermesiyle, işletim sistemlerinin yanı sıra yönlendiricilere, akıllı TV’lere de kolaylıkla kurulabiliyor.

ExpressVPN

ExpressVPN, seyahat, oyun ve yayın için en iyi VPN seçimi olarak belirlendi. Hızlı bağlantıları ve gecikmesiz hizmetiyle dikkat çeken ExpressVPN, şimdi dahili bir şifre yöneticisi olan ExpressVPN Keys’i de sunuyor. Bu, güvenli bir şekilde gezinirken akış ve oyun hesapları arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. İnternet hız testlerinde, diğer VPN’lere göre daha hızlı yükleme ve indirme hızları sunuyor. 2,000 sunucu ve 160 şehirle geniş bir küresel erişime sahip olan bu hizmet, güvenlik denetimleri, coğrafi engel, yayın ve oyun testlerini de başarıyla geçti.

CyberGhost

CyberGhost, ev yönlendiricisine bağlandığında sınırsız cihaza erişim sağlama özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, yedi cihaza kadar eşzamanlı bağlantı sunuyor ve birçok farklı cihaz türünü destekliyor. CyberGhost, kullanıcı dostu talimatlar ve 100 ülkeye genişletilmiş sunucu ağı ile platformlar arası bağlantı kurulumunda kolaylık sağlıyor.

Surfshark

Surfshark, sınırsız cihaz kullanımı ve bant genişliği sınırlaması olmamasıyla öne çıkıyor. Uygun fiyat aralığı ve bağımsız bir denetimden geçmesi, bu hizmetin cazibesini artırıyor. Ayrıca, cihazlar arası QR kodlu giriş desteği ve alternatif kimlik profilleri için genişletilmiş destek sunuyor.

NordVPN

NordVPN ise, yüksek fiyatına rağmen diğer servisler kadar çeşitli özellikler sunmadığı için beklentileri karşılayamıyor.

Bitdefender

 Bitdefender VPN, yönlendirici desteği sunmaması ve güvenlik konusunda şeffaflık eksikliğiyle dikkat çekiyor.

Bitdefender

 Bitdefender VPN, yönlendirici desteği sunmaması ve güvenlik konusunda şeffaflık eksikliğiyle dikkat çekiyor.

Atlas VPN
 

Atlas VPN ise, diğer VPN’lere göre daha düşük hızlarda ve güvenlik zafiyetleriyle geride kaldı.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder