Uzmanlar, sosyal medya uygulamaları, yayın hizmetleri ve bazı oyunların telefonunuzun pilini tüketen başlıca uygulamalar olduğunu ortaya koydu.

Bir teknoloji ticaret sitesi olan Decluttr’daki teknoloji uzmanlarına göre, akıllı telefonunuzun pil ömrüne en çok zarar veren uygulamalar, aktif olarak kullanılmasalar bile arka planda sürekli çalışan uygulamalar. Uzmanlar; Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve TikTok gibi uygulamaların konumunuza, mikrofonunuza, kameranıza ve kişilerinize her zaman erişebildiği için en çok enerji harcayan uygulamalar olduğu konusunda uyarıyor.

Bu açıklama, Threads kullanıcılarının şarjlarının ışık hızında bittiğinden şikayet etmeleri üzerine geldi. Birçok kişi tarafından Twitter’a doğrudan rakip olarak görülen yeni mikroblog uygulamasının bazı hayal kırıklığı yaşayan kullanıcıları, akıllı telefonlarının pil ömrünü tüketmesinin ardından uygulamayı sildiler bile.

Decluttr, sosyal medya uygulamalarının yanı sıra, Spotify ve Netflix gibi yayın uygulamalarının da telefonunuzun pilini en fazla tüketen uygulamalar arasında olduğu konusunda uyardı. Ayrıca taksi hizmeti Uber‘in uygulamasının da sosyal medya uygulamaları gibi konumunuza, mikrofonunuza, medyanıza ve finansal bilgilerinize erişebildiği için pil ömrünü fazlasıyla tükettiği belirtiliyor.

Çözüm: Erişimi engellemek

Decluttr, bu uygulamaların pil kullanımını azaltmanın bir yolunun kamera ve mikrofon gibi özelliklere erişimi kapatmak olduğunu söyledi. Konum erişimini yalnızca uygulamayı kullanırken izin verecek şekilde değiştirmek de akıllı telefonunuzun pil ömrünü daha uzun süre korumaya yardımcı olabilir. Bir başka ipucu da, uygulamaların aktif olarak kullanılmadıkları zamanlarda bile güncellemeleri ve yeni içerikleri kontrol etmelerini sağlayan telefonunuzun Arka Plan Uygulama Yenileme ayarını kapatmanız.

Yeni uygulama Threads, Instagram ile bağlantılı olup kullanıcıların fotoğraf paylaşım platformunda ilgilendikleri hesapları takip etmelerine olanak tanıyor. Milyonlarca kullanıcı Meta’nın bu son uygulamasını indirmekte gecikmezken, birçoğu uygulamanın telefonlarının bataryası üzerindeki etkisinden şikayetçi oldu.

Bu pil tüketiminin nedeni belirsizliğini korurken, siber güvenlik uzmanı Jake Moore bunun ‘negatif test‘ adı verilen bir süreçten kaynaklanabileceğini öne sürdü.