Harvard profesörü Loeb: Uzaylılara ait bir araç olabilir
Uzay boşluğunda dünyamıza benzeyen milyarlarca gezegen olmasına rağmen uzaylılara henüz rastlanmadı. Ancak Harvard Üniversitesi’nden Prof. Avi Loeb’e göre dünya dışı yaşama ait bir cisim yakın zamanda Dünya’nın yakınından geçti.
“Dünya Dışı: Dünyanın Ötesinde Akıllı Yaşamın İlk İşareti” adlı kitabında bu konuya açıklık getiren profesör, “Oumuamua” isimli söz konusu cismin bir göktaşı değil uzaylı teknolojisinin ürünü olduğu iddiasında.
Loeb, iddiasını desteklemek için cismin daha önce keşfedilen hiçbir göktaşına benzemediğini ve herhangi bir göktaşından veya kuyruklu yıldızlardan en az 10 kat daha yansıtıcı olduğunun altını çiziyor.
Loeb’in dikkat çektiği bu cisim, ilk defa Ekim 2017’de tespit edilmiş ve Güneş Sistemi’ne dışarıdan gelmiş ilk yıldızlararası nesne olarak tanımlanmıştı.
OUMUAMUA NEDİR
19 Ekim 2017 tarihinde Kanadalı fizikçi ve astronom Robert Weryk, gözlemleri esnasında bir cisim keşfetti.
İlk olarak Pan-STARRS teleskobu kullanılarak gözlemlenen gizemli cisim Oumuamua, bir kuyruklu yıldız olarak tanımlanmasına rağmen daha sonra ‘asteroit’ olarak sınıflandırıldı.
Yıldızlararası nesnelere ait yeni bir sınıfın ilk türü olan bu esrarengiz nesne, 2022 yılında Neptün’ün yörüngesinden geçerek yoluna devam edecek.
Bilim insanları, daha sonra nesnenin bir kuyruklu yıldız olamayacağını resmen açıkladı. Asteroit ve kuyruklu yıldızların kolaylıkla saptanabileceğini söyleyen araştırmacılar, Oumuamua’nın ise daha önce görülen hiçbir şeye benzemediğini söylüyor.
KAYNAK : ensonhaber, haber7
KAYNAK : Haber7
Yorum gönder