Hatay Depreminin Ardından Uzmanlardan Açıklamalar

Hatay Depreminin Ardından Uzmanlardan Açıklamalar

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ederken 20 Şubat tarihinde saat 20:04’te Hatay Samandağ’da 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Kahramanmaraş’taki depremin artçısı olarak görülen bu deprem de ne yazık ki Hatay’da ayakta kalan bazı hasarlı binaların yıkılmasına neden oldu.

Depremin hemen ardındansa gözler konuyla ilgili uzmanların açıklamalarına çevrildi. Uzmanlarsa bu depremin beklenen bir deprem olduğunu açıkladı.

İşte uzmanlardan gelen açıklamalar

Prof. Dr. Naci Görür

“Bu yörede beklediğimiz depremdi. Daha Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmak lazım.”

Prof. Dr. Celal Şengör

Fatih Altaylı Celal Şengör’ün açıklamalarını aktararak “Celal Şengör ne diyor diye merak etmişsiniz. Geçen hafta bu depremi beklediğini söylemişti. Beklenmeyen bir şey değil. Tam beklediğimi gibi tam beklediğimiz yerde oldu. Daha detaylar belli olmadı ama şaşırtıcı değil. Kandilli’den detay bilgi alınca net konuşabilirim” diyor.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Cenk Yalıntırak

“Son depremin olduğu alan, 2-16 km arası fayların bulunduğu Antakya grabeni doğu yakasındadır.  Bu deprem tekil bir depremdir.   Bu alanda bulunan 12 fay üzerinde bu tür depremler aktarılan stresin ürünüdür (Beyaz nokta depremin yeri). 7.7 olan fayın üzerinde aynısı tekrarlamaz.”

“Daha dün 7.7 büyüklüğünde bir deprem sonrasında, 6 büyüklüğü civarında depremlerin uzun süre devam edebileceğini, orta ve ağır hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini konuşmuştuk. Maalesef bu durum iki yıl kadar sürebilir.”

Prof. Dr. Ahmet Ercan

“Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu, herkes konteyner evler ile arabalarında, çadırlarda yatsın.”

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder