Sony Playstation severler için yeni kontrolcü patenti aldı! [PES’çiler yaşadı!]

Sony Playstation severler için yeni kontrolcü patenti aldı! [PES’çiler yaşadı!]

Oyun denetleyicileri son yıllarda daha gelişmiş hale gelseler de, temel biçimleri ve işlevleri en az değişime uğrayan özellikleri oldu. Bu durumu değiştirmek isteyen Sony aldığı patentle, geleneksel olmaktan daha ilerisine gidiyor. Şirket, oynadığınız oyuna göre şekil ve sıcaklığını değiştirebilen bir kumandanın peşinde. İşte detaylar.

Sony, Playstation kontrolcülerini bir adım öteye taşıyor

Yeni patent ilk olarak oyun sitesi Exputer tarafından tespit edildi. Açıklamalara göre elastik olarak deforme olabilen bir “parça” kullanılan yeni sensör oyun severler için bir ilk olacak. Bu, oyuncuların kumandayı dokunarak, bastırarak, döndürerek, kıstırarak, sıkarak veya sürterek komut verebilmesini sağlıyor.

Bu sayede oyuncular oyundaki alanın sertliğini veya sıcaklık ve soğukluğunu hissedebilecekler.

Patentte ise şu açıklamalar yer alıyor;

Elastik parçanın (tutma yerleri) kısımlarının şekli veya sertliği, örneğin bir sanal nesnenin malzemesinin bir şekilde sunulmasını mümkün kılan, bir oyun gibi bilgi işleme aparatı tarafından gerçekleştirilen bir işleme göre değişebilecek. Oyun alanını kullanıcıya dokunsal bir his olarak sunmak, sanal nesnenin sıcaklığını sıcak/soğuk hissi olarak sunmak veya benzeri bir şey yapacağız

Kontrol cihazında kullanılması muhtemel termoelektrik ısı pompası fikri kulağa ilginç geliyor. God of War‘da karda yürürken ellerinizin soğuduğunu veya bir oyunda karakteriniz ateş aldığında ısındığını hayal edin.

Sony‘nin patentindeki görsellere baktığımızda kumandanın temel şeklinin ve düzeninin aynı kaldığını görmek mümkün. Sadece bu bükülebilir, şekil değiştirebilir, ısınabilir, soğuyabilir ve ayrılabilir/yeniden takılabilir parçaların kumandaya eklendiğini görüyoruz.

Ancak şunu da belirtmekte fayda var bu sadece bir patent. Yani henüz gerçeğe dönüşmüş bir teknolojiden bahsedemiyoruz. Şirketler her zaman bunun gibi garip ve sıra dışı tasarımların patentini alabiliyor. Ve malesef bu patentlerin büyük çoğunluğu gerçekleşmiyor.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder