Spider-Man: Far From Home İnceleme!
Spider-Man hayranı olmak için ne de güzel bir zaman! Öyle değil mi?
2018 ve 2019 yılı boyunca, şimdiye kadarki en iyi Spider-Man filmini, şimdiye kadarki en iyi Spider-Man video oyununu ve şimdiye kadarki en büyük crossover süper kahraman filmini görmüş, deneyimlemiş olduk.
Spider-Man: Far From Home İnceleme!
(Spider-Man Homecoming, Marvel’s Spider-Man PS4, Avengers: Endgame)
Son birkaç Marvel filmi Peter Parker karakterini biraz zorlu sınavlardan geçirdi ve haliyle genç ruhumuzu yordu. Eh, o zaman Spider-Man‘i kostümünü dolaba bırakıp hak ettiği tatile gittiği için kim suçlayabilir? (May hala bir sus zaten ortalık karışık.)
Başkasının tatilini izlemenin o kadar da ilginç olmaması gerektiğini biliyoruz. Ancak konu Spider-Man olunca işler biraz karışıyor. Endgame‘in etkisinden daha yeni çıkan hayranlar Spider-Man Far From Home ile evrene farklı bir pencereden bakış atıyor. Kısacası yorucu bir evren maratonundan sonra Far From Home sizi biraz rahatlatacak diyebilirim.
Merak etmeyin, film Endgame sonrası karakterlerimizin üzerinde bıraktığı izleri çok iyi bir şekilde yansıtmayı başarmış durumda. Yeni bir başlangıç yapmış olmamız geçmişimizi unuttuğumuz anlamına gelmemekte. Bu yüzden Far From Home göndermeleri ile beni mutlu etmeyi başardı.
Özellikle sevgili Tony Stark‘ı ve diğer Avengers üyelerini bu filmde es geçmemeleri yüzümüzde ufak bir tebessüm bıraktı.
Parker’ın hala Tony Stark‘ı benimsemesi ve onu unutmaması Stark’a karşı güzel bir saygı duruşu temasını ortaya çıkarmış. Yine de serinin son filmi fazlasıyla renkli ve eğlenceli havasını korumaya devam ediyor. Peki filmin konusu tam olarak ne?
Peter Parker, arkadaşları ile gittiği bir okul gezisi sırasında Nick Fury‘nin dayatması ile gizemli bir görevi üstlenir. Bu esnada ise farklı elementlerden oluşan bir takım boyutsal yaratıklar ile uğraşmak zorunda kalır. İşin içine bu sefer uzun zamandır evrene giriş yapmasını beklediğimiz Mysterio karakteri de dahil olur.
(Bundan sonrası Mysterio karakterini hiç tanımayanlar için spoiler içerebilir.)
-Çizgi romanlara göre gerçek adı Quentin Beck olan Mysterio, geçmişte bir özel efekt uzmanı olarak çalışmakta olan sıradan bir adamdır. Mysterio‘ya dönüşümünün ardından ise bir illüzyonist olmuştur.
-Zamanında Mysterio, kendini illüzyon yardımıyla herkese suç işleyen bir Spider-Man olarak tanıtmış ve böylelikle Spider-Man‘in dikkatini çekmeyi başarmış bir kötüdür.
–Spider-Man, insanları manipüle etme özelliğine sahip olan Mysterio‘dan sürekli kurtulmaya çalışsa da bir türlü başaramamaktadır. Daha önce de bir Mysterio spin-off’u planlanmış, ancak gerçekleştirilememişti. Şimdi ise merakla beklenen karakterimizi Far From Home ile görme şansına erişiyoruz.
-Kendisi film boyunca Spider dostu gibi bir profil çizsede kötü her zaman kötüdür. Bunu unutmamanızda fayda var sevgili Teknolojioku takipçileri.
İlk filmde de yönetmen koltuğunda bulunan Jon Watts‘ın yönetmenliğini üstlendiği Spider-Man: Far From Home, içerisinde barındırdığı espriler ile yer yer insanı kırdırmayı başarıyor.
Senaryo olması gerektiği gibi şeffaf ve temiz bir şekilde işlenmiş diyebiliriz. Jon Watts işini hakkıyla yapmış. Oyuncuları ve özellikle Samuel L. Jackson‘ı da unutmamak gerek diye düşünüyorum.
Açıklayamadığım nedenlerden dolayı, (ağır spoiler vererek keyif kaçıran olmak istemem) filmde Samuel L. Jackson‘ın en çok eğlenen oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Film sırasında daha önce hiç görmediğiniz bir Nick Fury tarafı göreceksiniz. Film sırasında Spider-Man‘in evrene dahil edilen yeni bir kostümünü de görme şansına erişiyoruz.
(Aslında iki, ancak birinin klasik kostümden pek farkı yok. Sadece renk düzenlemeleri farklı.)
Gizlilik üzerine kurulu olan bu özel köstüm ile beraber karakterimiz hiç olmadığı kadar sessiz bir şekilde hareket edebiliyor. Noir kostümünü bana hatırlattığı için tasarımı direkt olarak benimsedim ve sevdim diyebilirim. Tabii bir daha ne zaman kullanmaya ihtiyaç duyar orası tartışılır.
Evrene farklı kostümlerin dahil olması izleyiciyi heyecanlandırıyor. Kostümün sadece orada olsun diye konmadığını anlayabiliyorsunuz. Her kostümün kendisine ait bazı artı ve eksi yönleri var. Yapım bunu çok iyi bir şekilde hissettiriyor.
Film, görsel efektler konusunda da oldukça tatmin edici. Eh sonuçta projenin arkasında Marvel gibi dev bir isim var. Montajlama aşamasında birçok popüler stüdyodan da destek alınmış. Genel olarak inceleme yazımızı toparlayacak olursak:
Spider-Man: Far From Home başarmak istediğini elde etmiş ve her kesimin dikkatini çekebilecek bir içeriği avuçlarının arasında tutuyor. Peter Parker çoktan tatiline başladı bile! Eh ona eşlik etmekte sizin elinizde.
5 Temmuz 2019 Cuma günü sizde Parker’ın yeni macerasına göz atmak istiyorsanız sizleri sinema salonlarına alalım efenim! Düşüncelerinizi ve beklentilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ve en güncel film incelemeleri için bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.
KAYNAK : Teknolojioku
Yorum gönder