Tesla şikayetleri artıyor! Asla iddia edilen menzile çıkamıyor!

Tesla şikayetleri artıyor! Asla iddia edilen menzile çıkamıyor!

Tesla şikayetleri artıyor! Asla iddia edilen menzile çıkamıyor!

KAYNAK: Teknolojioku

Reuters kaynakları, Tesla‘nın Las Vegas bölgesinde menzille ilgili servis randevularını iptal etmeyi amaçlayan gizli bir “Oyalama Ekibi” olduğunu iddia ediyor. Bir müşteri, menzilin pazarlama iddialarını karşılamadığından şikayet ederse, ekipteki danışmanlar sahiplere Çevre Koruma Dairesi (EPA) menzil rakamlarının sadece tahmin olduğunu ve pilin bozulmasının menzili azaltacağını söylüyor.

Amacın hem paradan tasarruf etmek (yöneticilere göre randevu başına yaklaşık 1.000 dolar) hem de zaten uzun randevu kuyruklarıyla karşı karşıya kalan servis merkezleri üzerindeki baskıyı azaltmak olduğu bildirildi. Tesla, menzil hakkında soru soran kullanıcılar için randevu seçeneklerini kaldıracak şekilde mobil uygulamasını güncelledi ve bunun yerine onlara bir şirket temsilcisinin aramasını isteme seçeneği verdi.

Tesla şikayetleri artıyor! Asla iddia edilen menzile çıkamıyor!

İçeriden kaynaklar, şikayetlerin teknik kusurlardan kaynaklanmadığını iddia ediyor. Bunun yerine, Tesla’nın bir EV tamamen şarj olduğunda rakamları abartmak için yaklaşık on yıl önce menzil tahminleriyle uğraşmaya başladığı söyleniyor. Arabalar yalnızca %50 şarjın altında daha doğru menzil sayıları göstermeye başlayacaktı. Şirket ayrıca, tahmin sıfıra ulaştığında araçlara 15 millik bir menzil tamponu verdi, tıpkı gösterge “boş” gösterdiğinde yanmalı motorlu arabaların depolarında hala yakıt olması gibi.

Tesla, abartma konusunda yalnız değil ancak çoğundan daha kötü olabilir. Standartlar kurumu SAE International kısa süre önce bir çalışma yayınladı ve EV’lerin otoyol sürüşünde tipik olarak resmi menzillerinin yüzde 12,5 altında kaldığını gösteriyor. Ortak yazarlardan biri olan Gregory Pannone, Reuters’e Tesla’nın açığının %26’dan çok daha yüksek olduğunu söyledi. Ford, Mercedes ve Porsche gibi markalar da ekstra testler yapmak yerine bir EPA formülü kullanarak daha ihtiyatlı tahminler sunuyor.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder