TikTok, canlı yayın yaş sınırını değiştiriyor

TikTok, canlı yayın yaş sınırını değiştiriyor

TikTok, çocukların canlı yayın yapmasını sınırlamak ve yayıncıların yalnızca yetişkinlere ulaşmasına izin vermek için canlı yayın politikalarını güncelliyor.

Bir blog gönderisinde TikTok, canlı yayın kurallarında bir dizi değişiklik duyurdu. Şu anda, 16 yaşından büyük en az 1.000 takipçisi olan herkes TikTok’ta canlı yayın başlatabiliyor ve 18 yaşın üzerindeki kişiler bahşiş gönderip alabiliyor. Bu “bahşişler”, içerik oluşturucuların platformda para kazanmasının en önemli yollarından biri olarak öne çıkıyor.

Ancak 23 Kasım’dan itibaren yalnızca 18 yaş ve üstü kullanıcılar canlı yayın yapabilecek.

TikTok, yayınladığı blog yazısında, “Kullanıcılarımızı ve içerik geliştiricilerimizi korumak ve onların refahını desteklemek için, uyguladığımız önlemleri sürekli geliştiriyoruz” diyor.

Minimum yaş gereksiniminin yükseltilmesine ek olarak, canlı yayın yapan kişiler yakında, yetişkin izleyici kitlesi için daha uygun olan yayınlarda sadece yetişkinleri hedefleyebilecek.

TikTok Live, içerik oluşturucuların gelir akışının giderek daha önemli bir parçası haline geliyor. Rest of World’ün geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, TikTok’un sahibi ByteDance’in, içerik oluşturucuları canlı yayınlara ev sahipliği yapmaları ve izleyicileri bahşiş vermeleri için eğiten etkileyici ajanslarla ortaklık kurduğunu bildirdi. Rest of World’ün söylediğine göre sanal hediyelerden elde edilen gelir, geliştirici, TikTok ve aracı ajans arasında bölünüyor.

Canlı yayınlar daha fazla popülerlik kazandıkça, insanlar bahşiş sisteminden nasıl yararlanacağını da çözdü. Canlı yayınlar aynı zamanda, Rusya’nın ülkeyi işgal ettiği zaman Ukrayna’dan gelen sahte görüntülerden yayıncıların yararlanması gibi, dolandırıcılık ve dezenformasyon alanı olmuştu. Ve geçtiğimiz hafta, bir BBC araştırması, mülteci kamplarındaki Suriyeli ailelerin, ailelere yayın yapmalarını kolaylaştırmak için ekipman sağlayan aracılar sayesinde Bahşiş vermeleri için izleyicilere yalvarmak amacıyla nasıl canlı yayın yaptıklarını gösterdi. Bu durumlarda da, şirketin içeriğe izin verilmediğini söylemesine rağmen TikTok kar etti. TikTok, BBC’ye sömürü amaçlı dilenciliğe karşı harekete geçeceğini söyledi.

İçerik geliştiriciler için yeni araçlar

TikTok, yeni güvenlik güncellemelerine ek olarak, platformda canlı yayın yapan içerik oluşturucular için yeni araçlar da duyurdu. Öncelikle, içerik oluşturucular artık farklı düzen seçeneklerini kullanarak en fazla beş misafirle canlı yayına geçebilecek. Ayrıca TikTok, canlı yayınlarda yayın sahiplerine engellenen anahtar kelimeler eklemeleri için sunduğu anahtar kelime filtreleme özelliğini de güncellediğini söylüyor.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder