Volvo’dan elektrikli arabalar için yeni fabrika yatırımı!

Volvo’dan elektrikli arabalar için yeni fabrika yatırımı!

Yıllardır güvenlik denildiğinde birinci akla gelen marka olan Volvo Cars, araba dünyasında yaşanan büyük dönüşüme ayak uydurarak büsbütün elektrikli arabalara geçiş için kolları sıvamış durumda. Yeni jenerasyon elektrikli arabalarıyla daha uzun menzil, daha süratli şarj ve daha düşük maliyet sunmayı hedefliyor.

Volvo Cars, bu gayeleri gerçekleştirmek için önümüzdeki yıllarda İsveç’teki Torslanda üretim tesisine 10 milyar SEK meblağında yatırım yaparak gelecek kuşak tam elektrikli arabalarının üretimine hazırlanacak.

Volvo, 2030’da tam elektrikli bir şirket olmayı hedefliyor!

Şirket, planlanan yatırımlarının bir modülü olarak bir dizi yeni ve daha sürdürülebilir teknoloji ve üretim sürecini tanıtacak. Tanıtılacak bu yenilikler ortasında alüminyum gövde modüllerinin mega dökümü, yeni bir batarya montaj fabrikası ve büsbütün yenilenmiş boya ve final montaj atölyeleri yer alıyor.

Yatırımlar, Volvo Cars ve önde gelen pil hücresi üretim şirketi Northvolt’un, yeni jenerasyon tam elektrikli Volvo modelleri için yüksek kaliteli, özel üretim bataryaların geliştirilmesi ve üretimine 30 milyar SEK yatırım yapacaklarını duyurumunun akabinde gelecek.

Her iki yatırım planı da Volvo Cars’ın 2030 yılı prestiji ile tam elektrikli bir araba şirketi olma maksadına yanlışsız attığı yeni adımları temsil ediyor. Yatırımlar ayrıyeten, şirketin ana kenti Göteborg’da uzun vadeli bir gelecek planladığını gösteriyor.

Volvo Cars CEO’su Håkan Samuelsson, “Bu yatırımlarla büsbütün elektrikli geleceğimize hakikat değerli bir adım atıyor ve daha gelişmiş ve daha yeterli elektrikli Volvo’lara hazırlanıyoruz. Torslanda en büyük fabrikamız ve 2030 yılında yalnızca tam elektrikli arabalar üreten bir firma olma maksadına hakikat ilerlerken süregelen dönüşümümüzde çok kıymetli bir rol oynayacak” dedi.

Yeni jenerasyon elektrikli Volvo modelleri için alüminyum gövde modüllerinin mega dökümünün piyasaya sürülmesi, yatırım paketinin bir kesimi olarak uygulanan en kıymetli ve heyecan verici değişikliği oluşturuyor. Mega döküm, arabaların ömrü boyunca sürdürülebilirlik, maliyet ve araba performansı açısından bir dizi yarar sağlıyor. Volvo Cars, bu sürece yatırım yapan birinci araba üreticilerinden biri.

Arabanın taban yapısının ana modüllerini tek bir alüminyum kesim olarak dökmek yükü azaltıyor, bu da güç verimliliğini ve hasebiyle arabanın elektrik menzilini güzelleştiriyor. Bu birebir vakitte Volvo tasarımcılarının kabin ve bagaj alanındaki mevcut alanı en yeterli biçimde kullanmalarını sağlayarak arabanın çok taraflılığını de artırıyor.

Mega dökümün öbür yararları ortasında üretim sürecindeki karmaşıklığın azalması yer alıyor. Bu durum materyal kullanımı ve lojistik açısından maliyet tasarrufu sağlayarak üretim ve tedarik zinciri ağlarında karbon ayak izinin azalmasını sağlıyor.

Boyahanenin modernizasyonu, güç tüketiminin ve emisyonların azaltılmasını sağlayan yeni makinelerin kurulumunu ve yeni süreçlerin uygulanmasını kapsıyor.

Yeni bir pil montaj tesisi, pil hücrelerini ve modülleri arabanın yer yapısına entegre edecek, montaj atölyesi ise yeni kuşak tam elektrikli arabaların barınması için yenilenecek. Örneğin bu sayede üst gövdenin ve arabanın yeri birinci kere buluşuyor.

Lojistik alanlar da yenilenecek, gereç akışı güzelleştirilecek ve malların ve kesimlerin tesise taşınması optimize edilecek. Şirket ayrıyeten, tüm çalışanlar için çalışma ortamını daha da düzgünleştiren mola alanları, soyunma odaları ve ofisler üzere tesis etrafındaki alanlara da yatırım yapacak.

Torslanda fabrikası, yıllık 300.000 araba üretim kapasitesine sahip ve Volvo Cars’ın en uzun mühlet çalışan üretim tesislerinden biri. Nisan 1964’te İsveç Hükümdarı Gustaf VI Adolf tarafından açıldı ve uzun mühlet ülkedeki en büyük istihdam noktası oldu. Torslanda fabrikasında şu anda üç vardiya halinde çalışılıyor ve yaklaşık 6.500 kişi istihdam ediliyor.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder